Roberta Nobrega Brito

In 2006 klopte de Braziliaanse Roberta Nobrega Brito bij de Stichting Minimax aan om haar te helpen bij haar wens om fotograaf te worden. De Stichting Minimax heeft voor haar geholpen bij de aanvraag van haar verblijfsvergunning bij de Immigratie-en Naturalisatiedienst (IND) en heeft haar begeleid bij de toelatingstesten en inschrijving bij de Academie voor Beeldende Kunst en Vormgeving te Breda.

Minimax stond garant voor haar verblijf in Nederland en voorzag haar van een financiele toelage. Maandelijks werden haar verblijf in Nederland en haar vorderingen op de Academie geevalueerd. In 2008 is Roberta teruggegaan naar haar geboorteland waar zij nu haar kennis en vaardigheden als fotograaf in de praktijk brengt en een bestaan heeft opgebouwd.