OBS de Waterkant

Docenten weten vaak het beste wat een kind nodig heeft! In samenwerking met Openbare Basisschool de Waterkant in Amsterdam is een proef gestart om 10-20 kinderen in de leeftijd 6 tot 11 jaar te helpen bij het ontdekken en ontwikkelen van buitenschools talent. Zeer laagdrempelig en met een snelle beoordeling kinderen in een vroege fase helpen. Wat er concreet gebeurt kan je binnenkort lezen op de detail pagina.

volgt binnenkort

Kick off Camps Kenia

In de overtuiging dat sport en spel bevorderlijk is voor de fysieke mentale en sociale ontwikkeling van kinderen, vertrok Jorien van Dooren (arts in opleiding) in november naar Kenia.

bekijk project

Wielerproject

Snezána en Andrès zijn twee jonge wielertalenten in Lithouwen. Zij maken deel uit van het jeugd wielerteam van Wim Brauns. De Stichting Minimax ondersteunde zijn activiteiten in 2015 met twee nieuwe fietsen.

bekijk project

Voor de kunst

Voor de kunst is een platform voor crowdfunding in de creatieve sector. Het stelt ontwerpers, kunstenaars en artiesten in staat hun projecten mogelijk te maken.
Stichting Minimax stimuleert ondernemerschap bij deze makers door het verstrekken van donaties (angel money), coaching, advies en praktische tips.

bekijk project

Daniel van dijck

Daniel van Dijck is opgeleid als interieur architect en ontwerper van gebruiksvoorwerpen. Hij zoekt binnen dat vakgebied doorgaans naar de diepere betekenissen die besloten liggen in de wijze waarop mensen met gebruiksvoorwerpen omgaan.

bekijk project

KASIA ZAREBA

Kasia Zareba groeide op in Polen waar zij opgeleid is in architectuur voordat zij begon op de Design Academy Eindhoven. Met de steun van de Stichting Minimax werkt zij aan de realisatie van een collectie sieraden.

bekijk project

Ewa Parfianowicz

Ewa Parfianowicz is afgestudeerd in Design aan de Academy of Fine Arts in Krakau in augustus 2014. De Stichting Minimax maakte het mogelijk dat Ewa in oktober 2015 kon deelnemen aan de Dutch Design Week in Eindhoven met een presentatie van haar ontwerpen.

bekijk project

Roberta Nobrega Brito

In 2006 klopte de Braziliaanse Roberta Nobrega Brito bij de Stichting MiniMAX aan om haar te helpen bij haar wens om fotograaf te worden.

bekijk project

De ware grootte van eten

Welke perspectieven zijn er naast gezond en ongezond? ‘De ware grootte van eten’ is een tool-kit voor kinderen tussen 8-10 jaar, waarin activiteiten, onderzoeken en leren samenkomen.

bekijk project

Health Corner in Siem Reap

Eind juli vertrok Leonoor van Dijk naar Siem Reap in Cambodja. Ze vroeg aan Stichting MiniMAX ondersteuning voor haar onderwijsproject daar.

bekijk project

Meals on Wheels

Sinds 2010 ondersteunt de Stichting Minimax een Income Generating Project in Fajara Gambia. De doelstelling van het Fajara Skills Training Centre is bij te dragen aan de vermindering van de alarmerende werkeloosheid onder de jeugd van Gambia.

bekijk project

Saharaeend

Twee jonge Nederlanders Ruud van Soelen en Sandra Hol zijn met hun Deux Cheveaux van Nederland naar Ghana gereden.

bekijk project

Naaiatelier voor Gambia

Stichting Minimax heeft een naaiatelier ingericht voor het Fajara Skills Training Centre in Gambia.

Het Fajara centre wil voor leerlingen die klaar zijn met de opleiding kleinschalige bedrijfjes creëren waar zij gezamenlijk hun vak uitoefenen en daarmee in hun levensonderhoud kunnen voorzien.

bekijk project

JAMAN MIAH

“Dream lofty dreams, and as you dream, so shall you become. Your vision is the promise of what you shall one day be. I dreamt about Fontys and now I am studying at Fontys Business and Management Studies”.

bekijk project

SHINGHO TAKASE

Shingo Takase behoort tot de wereldtop van jonge percussionisten tot 30 jaar. In november 2016 heeft Shingo deelgenomen aan het Trompfestival in Eindhoven, een concours met 25 geselecteerde internationale deelnemers.

bekijk project

Alexander Smith

Alexander Smith (1993) studeerde percussion aan de University of Kentucky (bachelor 2016) en aan de University of Tennessee (Master 2018).
Hij won diverse internationale prijzen in Canada en de USA o.a. de James Campbell Percussion Award in 2015.

Bekijk project